lara-croft

Vad är en “Stereotyp” gamer? Vad är det första du tänker på när du läser det där högt? Får du en bild i huvudet eller är det helt blankt?

Jag finner detta ämne väldigt fascinerade för det finns så många roande människor där ute som får mig att skratta när dom diskuterar om detta ämne. Speciellt folket som inte lirar något alls. Folk som inte spelar tv-spel har den här bilden i huvudet (nu menar jag inte alla människor där ute som inte spelar) för dem har hört det ifrån andra, deras åsikter och tankar…

Tv-spel är till för “killar” och inte tjejer, eller? Det kanske var så vid Atari tiden (Hur ska jag veta? Jag var inte född då) och det är troligen varför dem har lagt en “label” på det.  Det kanske var menat förr i tiden att att kvinnor ska vara hemma och laga mat, tvätta, vara hemmafru helt helt och inte ha med detta att göra (tss) det är som att säga att kvinnor inte ska kolla på fotboll eller wrestling för det är till för till för män. Borde inte det vara samma sak? Jag menar, det finns män där ute som inte är intresserade av sport alls! Betyder det att dem är konstiga för det är en manlig grej att göra? Blir dem mindre manliga? (Nej, så klart inte)

Game Boy…varför? Varför bestämde Nintendo för det namnet? Det är ganska sexistiskt om man tänker på det. Jag är säker på att Nintendo inte menade det på det viset, dem trodde troligen att det var nästan bara killar som spelade. Men åter igen, detta var ganska nyligen (1989) jämfört med Atari’s Pong (1971) så jag är väldigt säker på att dem var medvetna om detta, om att det fanns tjejer där ute som också spelade.

Så varför Nintendo? Jag är väldigt nyfiken. Dem ändrade från Game Boy till Nintendo DS flera år senare…var det för namnet och kvinnliga spelare? Ett frågetecken.

Det här något jag går igenom dagligen ibland. Det är frustrerande ibland som en kvinnlig spelare, att bli behandlad annorlunda jämfört med män. Varför är vi så annorlunda? Varför är det dem och oss?

Gjorde en videoblogg om detta på min YouTube kanal. Länk nedanför.

Denna video är dedikerad till alla ni kvinnliga tv-spelare där ute. Jag är en stolt tv-spel lirare och kommer alltid vara det.