För en stund sedan så släpptes Tales of Berseria som är det sextonde huvudspelet inom serien publicerade av Bandai Namco, och är även det första spelet att få en release på PC i väst samtidigt som konsolversionerna. Jag som är lite av ett Tales fan tog på mig uppgiften att recensera det. (Av dem jag spelat hittills ligger Tales of Hearts R och Tales of Xillia nära hjärtat)

STORY

Tales of Berseria utspelar sig tre år efter epilogen, där Velvet Crowe, som är huvudkaraktären, har blivit en mer härdad person och hamnat i fängelse på grund av vad som hände i ovan nämnda epilog, vi kommer inte att gå in i detaljer för att hålla recensionen spoiler-fri.
Vi får följa med när hon med hjälp av en Malakhim (ande) rymmer från fängelset för att hämnas på den som är ansvarig för det som har hänt.
Hon ger sig inte för att använda allt eller alla för att uppnå sina mål. Vi följer även med henne känslomässigt då vi sympatiserar mer med vad hon har stått ut med, men på samma gång har spelet även en mörk ton för att vara ett Tales spel. Spelet har även en viss koppling till Tales of Zestiria då det utspelar sig i samma spelvärd ungefär tusen år innan och några kära karaktärer gör även en comeback.

GAMEPLAY

Fight-systemet är enklare än tidigare Tales spel då du själv kan kartlägga vilka attacker knapparna kan göra.Du kan även ta hjälp av upp till tre vänner under striderna för att göra det lättare om det nu blir lite krångligt. Mystic Artes gör även en comeback och här har man även lagt till Soul Gauge och Break Arts som är en utökning av Mystic Arts, varje karaktär har sina unika rörelser och speciala attacker.

LJUD OCH BILD

Soundtracket är ganska typiskt för att vara ett Tales spel, vilket är bra i sig själv. Jag använder helst den japanska rösten med engelsk text då det är det jag är mest van vid när det kommer till JRPGs, för att vi alla vet att det är någonting hemskt som händer i övergången till engelska röster. Musiken är här också igenkännande för Tales-serien, då det är en stor del av spelet, både glada och mörka toner används som kompletterar berättelsen utmärkt.

ANYWAY

Är du sugen på att spela ett Tales spel men är trött på att allt ska vara glatt och gärna vill att det ska vara lite mörkare?
Då är Tales of Berseria spelet för dig. Det har även ett stort replay-value om du inte har hunnit med att se alla skits eller hittat alla Katz kistor (speciella kistor som behöver “katz spiritz”) för att komma ett steg närmare Platinum trophien.